Verdere informatie 

Wanneer naar Mongolië

Je kan altijd naar Mongolië en we zullen jullie altijd het passende bieden, maar toch zijn de winters koud! De beste tijd is vanaf half mei tot eind september. Oktober kan in het zuiden nog erg mooi zijn, maar dan zijn de dagen natuurlijk al iets korter.

Het klimaat blijft altijd een factor die we niet in de hand hebben, dus neem altijd iets heel warms, iets winddichts en iets heel luchtigs mee!

 

Festivals

Voor schaats- en ijsliefhebbers hebben we ieder jaar op 1 en 2 maart een ijsfestival op het Khuvsgul meer in het noorden. Daar wordt een schaatsmarathon gehouden van twee dagen, 100 km per dag.

In de zomer hebben we het beroemde Naadam festival, wat altijd van 11 t/m 13 juli is in Ulaanbaatar. Hou je niet van massa's mensen, dan is er buiten Ulaanbaatar ook een Naadam te vinden op deze data. In elk dorp en in elke provincie hoofdstad. Dus met een beetje geluk een privé Naadam op de steppes of in de bossen.

In Oktober is er een prachtig Eagle festival in Olgii, wat door de Kazakken georganiseerd wordt. Daar wordt nog gedemonstreerd hoe de adelaars afgericht worden om voornamelijk op vossen te jagen. De huid van de vos wordt meestal gebruikt om mutsen van te maken. De Kazakken wonen in de provincie Bayan-Olgii en wonen zomers in de bergen met hun yurts. 's Winters dalen ze af en wonen ze in dorpen. 90% van deze provincie bestaat uit Kazakken.

Tussendoor zijn nog vele evenementen georganiseerd voor het toerisme. Die kunnen we altijd opnemen in het programma van de reis, mocht er interesse zijn.

Kosten

Wij vragen €80,- per dag per persoon voor de "basic" trip. Dat is all-inclusief vanaf het moment dat je op Mongoolse bodem bent, maar exclusief hotelovernachtingen in Ulaan Baatar. Ook kun je met de Ger Camp meereizen. Deze kosten zijn €160 per persoon per dag. Reizen kan met minimaal 2 personen. Reis je alleen of met meer dan 6 personen, kun je altijd contact opnemen!

 

Verplichtingen voor Mongolië

Een toeristenvisum voor 30 dagen is sinds 1 januari 2016 weer verplicht. Dit kan bij de Mongoolse ambassade in Brussel, België. Ook kan het natuurlijk bij elke Mongoolse ambassade waar je ook bent. Wil je het maximale aantal dagen (3 maanden) verblijven, dan moet je je visum verlengen bij Immigratie vlakbij het vliegveld. Derden mogen dat ook voor je doen. Daarbij toegevoegd, wil je langer dan 30 dagen blijven, dan dien je jezelf te laten registreren binnen 7 dagen na aankomst.

Er is geen inentingsplicht voor Mongolië. Soms wordt er iets aangeraden en dan is de keuze aan u. Een reisverzekering is makkelijk en wij moeten er op wijzen dat we niet aangesloten zijn bij een overkoepelende garantie-organisatie, dus niet aansprakelijk zijn voor eventueel letsel of diefstal.

 

Visum tip voor Rusland

Voor het verkrijgen van een toeristenvisum voor Rusland in Mongolië word soms heel moeilijk gedaan. Informeer heel goed of je met jouw nationaliteit een toeristenvisum kan verkrijgen bij de Russiche ambassade in Ulaanbaatar. Heb je een beetje zicht op je reis dan is het heel verstandig om vooraf het Russische visum te regelen bij de ambassade van je eigen land. Regelmatig zijn er toeristen die jammerlijk genoeg niet de Trans-Siberië Express terug naar Europa kunnen nemen omdat ze geen visum konden krijgen in Mongolië.